dvbbs
收藏本页
联系我们
论坛帮助
dvbbs

>> 简易读物、问题解答、习作交流
搜一搜相关精彩主题 
世界语学习论坛世界语学习讨论区初学者园地 Por komencantoj → 24. LA PATRO PREFERAS ANKORAŬ IOM ATENDI

您是本帖的第 1544 个阅读者
树形 打印
标题:
24. LA PATRO PREFERAS ANKORAŬ IOM ATENDI
longulo
帅哥哟,离线,有人找我吗?
门派:无门无派
楼主
 用支付宝给longulo付款或购买其商品,支付宝交易免手续费、安全、快捷! 点击这里发送电子邮件给longulo

发贴心情
24. LA PATRO PREFERAS ANKORAŬ IOM ATENDI

La knabo Riko fariĝis tri-jara. Lia patrino volus havi foto-bildon pri li. Tial, ŝi diris al sia edzo: “Ni devus farigi fotografaĵon de nia Riko.”

La patro de Riko demandis ŝin: “Ĉu vi kredas, ke tio estas necesa?”

La patrino respondis: “Jes. Certe.”

“Kial?” demandis la patro.

“Por havi belan memoraĵon pri nia fileto, kiam li estis tri-jara. Kaj samtempe, ni povos pligrandigi la foto-bildon, por ke ni havu plaĉan portreton.”

La patro de Riko trovis, ke tio estas tro. Li diris: “Pligrandigi?... Pensu do, kiom tio kostus! Prefere, ni atendu ankoraŭ kelkajn jarojn, tiam ĉiukaze, la knabo estos pli granda.”

ip地址已设置保密
komo
 用支付宝给komo付款或购买其商品,支付宝交易免手续费、安全、快捷! 点击这里发送电子邮件给komo

发贴心情

请问:La patro de Riko trovis,  ke tio estas tro.tio estas tro是什么意思?

ip地址已设置保密
komo
 用支付宝给komo付款或购买其商品,支付宝交易免手续费、安全、快捷! 点击这里发送电子邮件给komo

发贴心情
 “ĉiukaze ”eble devus esti:" ĉiuokaze"?
ip地址已设置保密
tong
美女呀,离线,留言给我吧!
 用支付宝给tong付款或购买其商品,支付宝交易免手续费、安全、快捷! 点击这里发送电子邮件给tong

发贴心情
以下是引用komo在2012-3-5 16:05:51的发言:

请问:La patro de Riko trovis, 

ke tio estas tro.
tio estas tro是什么意思?

可以理解为“这个要求太过分”。

ip地址已设置保密
tong
美女呀,离线,留言给我吧!
 用支付宝给tong付款或购买其商品,支付宝交易免手续费、安全、快捷! 点击这里发送电子邮件给tong

发贴心情
以下是引用komo在2012-3-5 16:20:45的发言:
 “ĉiukaze ”eble devus esti:" ĉiuokaze"?

两个都可以。

ip地址已设置保密
komo

发贴心情
多谢!
ip地址已设置保密
jianping
 用支付宝给jianping付款或购买其商品,支付宝交易免手续费、安全、快捷! 点击这里发送电子邮件给jianping

发贴心情

怎么没有翻译?

ip地址已设置保密
komo

发贴心情

咦,又忘记贴了。唉...

爸爸想要再等等

男孩儿里考3岁了,妈妈想要有张他的照片。所以她对丈夫说:“咱得给咱们的里考照张相。”

里考的爸爸问她:“你觉得这有必要吗?”

那做妈妈的答道:“是啊,当然啦。”

那做爸爸的问:“为什么?”

“为了在我们宝贝儿3岁时有个美好的纪念品啊,同时我们还可以把这张照片放大,好有张漂亮的画像。”

里考的爸爸觉得这太浪费了,他说:“放大?想想吧,那得花多少钱?!我们最好还是等几年吧,那时,不管怎样,孩子都会大一些的。

ip地址已设置保密
jianping
 用支付宝给jianping付款或购买其商品,支付宝交易免手续费、安全、快捷! 点击这里发送电子邮件给jianping

发贴心情

爸爸想要再等等

男孩里克满3岁了,妈妈想要给他照张相,于是她对丈夫说:“咱得给咱们的里克照张相。”

里克的爸爸问她:“你觉得这有必要吗?”

里克妈妈的答道:“是啊,当然啦。”

里克的爸爸问:“为什么?”

“也让我们的宝贝在3岁时留下个美好的纪念啊,而且我们还可以把这张照片放大,这样我们就有一张漂亮的大照片了。”

里克的爸爸觉得这太浪费了,他说:“放大?想想吧,那得花多少钱?!我们最好还是等几年吧,那时,不管怎样,孩子都会大一些的。”

ip地址已设置保密
komo

发贴心情

很棒 谢啦!

ip地址已设置保密

10   10   1/1页      1    
网上贸易 创造奇迹! 阿里巴巴 Alibaba