dvbbs
收藏本页
联系我们
论坛帮助
dvbbs

>> 中国歌曲世界语翻译作品、歌曲世译的探讨
搜一搜更多此类问题 
世界语学习论坛世界语学习讨论区歌词世译研究 Studado pri tradukado de kanttekstoj → 阳光总在风雨后

您是本帖的第 2361 个阅读者
树形 打印
标题:
阳光总在风雨后
serba
帅哥哟,离线,有人找我吗?
门派:无门无派
楼主
 用支付宝给serba付款或购买其商品,支付宝交易免手续费、安全、快捷! 点击这里发送电子邮件给serba

发贴心情
阳光总在风雨后

图片点击可在新窗口打开查看此主题相关图片如下:
图片点击可在新窗口打开查看

(征求世界语译文)

ip地址已设置保密
serba
 用支付宝给serba付款或购买其商品,支付宝交易免手续费、安全、快捷! 点击这里发送电子邮件给serba

发贴心情

ip地址已设置保密
陶然
 用支付宝给陶然付款或购买其商品,支付宝交易免手续费、安全、快捷! 点击这里发送电子邮件给陶然

发贴心情
这首歌词的翻译不会很难,节奏也比较清楚。看看哪位朋友来试试笔?
ip地址已设置保密
lily
美女呀,离线,留言给我吧!
门派:绿色
 用支付宝给lily付款或购买其商品,支付宝交易免手续费、安全、快捷! 点击这里发送电子邮件给lily

发贴心情

花了两天时间总算译出来了。为了做到世界语的一个音节对汉语的一个字,确实煞费苦心。这首译词有些地方的节奏不够好,主要考虑到要配曲,能唱就行。我吟唱了几遍,好像基本没有什么问题。还请版主在配曲时作出调整,如需要,也可以对译词作出一些修改。我觉得译歌对我是个挑战,我以后会多做些这样的事情。谢谢版主。

Ĉiam Pluvon Sekvas Sun’

Dolĉon kaj amaron sur vivvoj’
mi volontas kundividi jen kun vi.
Spite al misfal’ kaj malsukces’,
levu l’ kapon brave.
Mi preferas ondskuadon en liber’
ol sin kaŝi sub sekura kares’.
Mi deziras esti turgardisto
por vin gvidi en via progres’.
Ĉiam pluvon sekvas sun’
tra la grizaj nuboj.
Domaĝu kortuŝon sen ĉes’
tenu esperon en via man’.
Ĉiam pluvon sekvas sun’
kaj ĉielark’ kun jes’.
Antaŭ ŝtormo furioza
mi restas ĉe vi kun promes’.

ip地址已设置保密
gu
 用支付宝给gu付款或购买其商品,支付宝交易免手续费、安全、快捷! 点击这里发送电子邮件给gu

发贴心情
真不错!
ip地址已设置保密
陶然
 用支付宝给陶然付款或购买其商品,支付宝交易免手续费、安全、快捷! 点击这里发送电子邮件给陶然

发贴心情
谢谢 lily 提供译词,我会利用工作之余把简谱做出来。
ip地址已设置保密
易绍敏
头衔:世界语战士
 用支付宝给易绍敏付款或购买其商品,支付宝交易免手续费、安全、快捷! QQ 点击这里发送电子邮件给易绍敏 访问易绍敏的主页

发贴心情

“钢铁是怎样炼成的?”就是这样炼成的!E语歌曲就是这样诞生的!感谢老师们的无私奉献!这是真正高水平的E语应用和艺术创造!我们只跟着学唱就是了!有机会一定会在E会议上试试,以此向老师们感恩!

Kiel fera volo fifine fandas?!”ho!kara mia,jen la malfacila kreiva laborado estas!eminentaj E-kantoj fifine nasgigas kaj sukcesas!Tial, ni kore dankas al niaj karaj kaj estimataj gesinjoroj instruistoj!Ni sincere dankas pro iliaj neprofitemaj sin dedicajoj al ni!Tio ci vere estas arta kreado kaj atingo kun alta E-nivelo!nu,estas tiel bona,ke nur bezonas nin ellerni kaj kanti E-te.mi pensas,certe ni havos bonan sancon por kanti en E-kunveno,tie ni sentas nian dankemon al niaj karaj kaj estimataj sinjoroj instruistoj!Saluton al vi!Cion bonan al vi!

eta verda batalanto
ip地址已设置保密
陶然

发贴心情

好啦,经过一些调整终于完成了,个别地方的译词也作了调整。

图片点击可在新窗口打开查看此主题相关图片如下:
ip地址已设置保密
陶然

发贴心情
符号做得不好,慢慢学吧,勉强用吧。
ip地址已设置保密
fangfang
美女呀,离线,留言给我吧!
 用支付宝给fangfang付款或购买其商品,支付宝交易免手续费、安全、快捷! 点击这里发送电子邮件给fangfang

发贴心情
试唱了两遍,觉得不错,也很顺口。
ip地址已设置保密

10   10   1/1页      1    
网上贸易 创造奇迹! 阿里巴巴 Alibaba